Kycklingfärs är en produkt, som många inte upptäckt. Det är både magert och klimatsmart. Dessutom har det en behaglig konsistens och det är lätt att få ett bra resultat.
Ingredienser
1 kg potatis
125 g salladslök
1 msk grönpepparkorn
½ dl olivolja
1 rödlök
400 g kycklingfärs
1 msk timjan
½ msk grönsaksbuljongpulver (alt. en halv tärning)
2 krm kajennpeppar
1 msk smör
3 morötter
250 g körsbärstomater
150 g sockerärtor
35 g pinjenötter
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala, halvera och koka potatis.
Strimla salladslök. Mortla/krossa grönpepparkorn
och blanda med ½ dl olivolja och ½ tsk salt.
Grovriv rödlök och blanda med kycklingfärs, timjan, 2 krm svartpeppar, buljong och kajennpeppar i en bunke.
Smält smör i en stekpanna. Klicka i biffar av färssmeten (ca 8 st) och stek på medelhög värme i 4 minuter/sida.
- Skala och grovriv morötter, halvera körsbärstomater och blanda med sockerärtor i en skål. Ringla över 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Toppa med pinjenötter.
Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en slev. Rör ner salladslök och olivoljan med grönpeppar.
- Servera kycklingcevapcicin med potatisstampet och salladen.
Kommentarer (0)