Kycklingcevapcici

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kycklingfärs är en produkt, som många inte upptäckt. Det är både magert och klimatsmart. Dessutom har det en behaglig konsistens och det är lätt att få ett bra resultat.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 125 g salladslök
  • 1 msk grönpepparkorn
  • ½ dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk timjan
  • ½ msk grönsaksbuljongpulver (alt. en halv tärning)
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 msk smör
  • 3 morötter
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g sockerärtor
  • 35 g pinjenötter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala, halvera och koka potatis. Strimla salladslök. Mortla/krossa grönpepparkorn och blanda med ½ dl olivolja och ½ tsk salt. Grovriv rödlök och blanda med kycklingfärs, timjan, 2 krm svartpeppar, buljong och kajennpeppar i en bunke. Smält smör i en stekpanna. Klicka i biffar av färssmeten (ca 8 st) och stek på medelhög värme i 4 minuter/sida.
    2. Skala och grovriv morötter, halvera körsbärstomater och blanda med sockerärtor i en skål. Ringla över 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Toppa med pinjenötter. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en slev. Rör ner salladslök och olivoljan med grönpeppar.
    3. Servera kycklingcevapcicin med potatisstampet och salladen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben