Kycklingdumplings

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Älskar dumplings och har gjort en mix av alla goda recept jag läst. Blev helt okej faktiskt!

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 5 salladslökar
  • 2 morötter
  • 1 vitlök solo
  • 15 g riven ingefära (3 frysta kuber)
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk soya av god kvalitet
  • 200 g wonton pastry ark
  • 1 l vatten
  • Instruktioner

    1. Strimla löken, grovriv morötterna och pressa vitlöken. Bryn färsen smulig och tillsätt sedan grönsakerna. Krydda med resten av ingredienserna och stek under omrörning på medelvärme ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev. mer efter smak och tycke. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
    2. (Wontonpastryn innehåller ca 40 ark.) Ta ett ark i handen och pensla kanterna med vatten. Lägg knappt 1 msk fyllning i mitten och nyp ihop ordentligt. Lägg med skarven ner på ett fat. När alla dumplings är klara, koka upp vattnet och låt dem sjuda ca 3 minuter. 10-15 st i taget brukar vara lagom i en stor kastrull. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av i ett durkslag eller på hushållspapper.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben