Detta är en lättlagad, otroligt god kycklingfärsrätt som kan serveras med pasta eller ris.
Kryddas som man vill ha det själv, starkt med chili eller milt med t ex vitlökspulver eller svart/vitpeppar.
Ingredienser
400 g kycklingfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
½ dl kycklingfond
Olja till stekning
Valfritt
Riven morot
Bönor
Ärtor
Instruktioner
- Börja med att hacka gul lök och vitlök och fräs i olja i en stekpanna eller gryta. Om du vill ha riven morot i ska du även fräsa den tillsammans med löken.
Tillsätt kycklingfärsen och stek den färdig, alltså helt vit, helst med lite färg. Häll i matlagningsgrädden lite i taget och se hur mycket sås du själv vill ha. Blanda väl. Här kan du också tillsätta bönor eller ärtor om du vill ha det.
- Tillsätt kycklingfond och valfria kryddor.
Vill du ha en stark rätt rekommenderas chilikrydda och stek- och grillkrydda. Vill du ha en mild rätt rekommenderas allkrydda och vit/svartpeppar i lagom mängd. Glöm inte att smaka av.
- Det blir lagom att sätta igång en kastrull med pasta eller ris och göra kycklingfärsgrytan samtidigt.
Kommentarer (0)