Kycklingfärslasagne

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mastig och smaskig lasagne med kycklingfärs.

Ingredienser

  • 14 lasagneplattor
  • Köttfärsen
  • 500 g kycklingfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk oregano
  • 1 krm timjan
  • 2 msk tacokrydda
  • Salt
  • Svartpeppar malen
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl riven ost
  • Béchamelsås
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar malen
  • Instruktioner

    1. Köttfärssåsen: Skala och hacka löken och skala och riv moroten grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smör, lägg i färsen och fräs den gyllenbryn. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna, tillsätt tomatpurén och pressa ner vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
    2. Béchamelsås: Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull, ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under ständig vispning. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 200°. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Avsluta med béchamelsåsen, strö över ost och grädda i ugn i 45–50 minuter.

    Kommentarer (1)

    micromat 13 april 2013

    Jag har ändrat receptet på flera olika sätt. Jag har separerat på salt och peppar så de står på olika rader. Jag har tagit bort numreringen i beskrivningen av tillvägagångssättet samt skrivit in hur många g krossade tomater man behöver i receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben