Kycklingfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Mättar många och man kan enkelt byta kycklingfärsen mot exempelvis nötfärs.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 225 g margarin
  • 3 msk isvatten
  • Färs
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 gullökar
  • 1 orange paprika
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • Tomatketchup
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Vitlökspulver
  • 1,5-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i kylskåpskallt margarin eller smör i stora kuber. Tillsätt saltet.
    2. Hacka ingredienserna fram och tillbaka med en slö bordskniv tills degen ser smulig ut, ungefär som stora havregryn. Tillsätt vattnet och hacka lite till.
    3. Lägg "smulorna" i en påse och kläm till dem till en deg. Lägg i kylskåpet i ca 1 timme.
    4. Riv osten och ställ i kylen.
    5. Färs: Skala och hacka löken. Hacka paprikan i ganska grova bitar. Fräs färsen i en rejäl klick margarin och tillsätt löken och paprikan.Rör ner tomatpurén och ketchupen och rör om. Tillsätt krossade tomater och låt det koka upp på svag värme.
    6. Krydda färsen med paprikapulver, cayennepeppar, vitlökspulver, salt och svartpeppar. Var försiktig med kryddningen, det är bättre att smaka av och ha i mer än att ha i för mycket! Låt allt koka ihop något och avsluta med créme fraiche och oregano.
    7. Sätt ugnen på 200 grader.
    8. Tumma ut degen i en pajform. Ställ den i frysen i 10 min.
    9. Nagga och förgrädda skalet i mitten av ugnen, ca 10 min.
    10. Fyll pajskalet med köttfärsen och toppa med den rivna osten. Smula gärna över lite torkad oregano. Sänk ugnen till 175 grader, och ställ in pajen. Låt den gräddas i ca 30 min.
    11. Låt pajen svalna något innan förtäring, så att den får tid att sätta sig. Avnjuts helst med en fräsch grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben