Kycklingfile i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

GOTT......... :=)

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileer
  • 1 ½ dl kinesisk soja
  • 2 msk vitvins vinäger
  • 1 bunt persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl grädde
  • 250 gr creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, vitvinsvinäger, persilja och vitlök till en marinad. Dom frysta kycklingfileerna läggs i marinaden i minst 6 timmar. Vänd fillerna några gånger under dessa timmar. Spar ½ dl av marinaden !!
    2. Rör ihop grädde, creme fraiche och ½ dl av marinaden. Lägg fileerna i en ugnsfast form och häll över blandningen. Gräddas i 200 gradig ugn i ca 1 timme. Strö över klippt persilja när rätten kommit ut ur ugnen. SMAKA EJ PÅ MARINADEN !!!! (den smakar illa !!!!)

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (1)

    evaldo 8 november 2008

    Hejsan. Jag har lagat din kycklingfilé i ugn, den var jättegod. Jag hade ugnsstekt sötpotatis och sallad till. Kalas. Jag lägger in ett par bilder, hoppas du inte har något emot det? Mvh evaldo

    Relaterade Artiklar

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben