Kycklinggratäng med fetaost och pesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket god gratäng. Fungerar både till vardag som fest.

Ingredienser

  • 200 g Pasta
  • 2 kycklingfiléer
  • Ca 6 dl grädde
  • 200g fetaost (naturell)
  • Ca 3-4 msk pesto
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Koka pastan som det står på förpackningen, det går att använda vilken pasta som passar dig bäst.
    3. Skiva kycklingen i små bitar och bryn i stekpanna tills de fått fin färg.
    4. Blanda peston och fetaosten genom att krossa det i en bunke med en gaffel. Häll i grädden.
    5. Låt pastan rinna av och häll det i en ugnsäker form. Häll över kycklingen och till sist vätskan.
    6. In i ugnen i 20 minuter.
    7. Servera med en god sallad. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kallin 16 februari 2013

    Mycket gott!!!! Kompletterade med chorizo, vitlök och medelhavsbuljong men detta är ett av de bästa "grundrecept" jag provat. All heder till Moaberglund :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben