Ett lätt och gott recept med kycklingfilé som ger ca 430 kcal/port.
Ingredienser
4 tunt skivade kycklingbröstfiléer (skiva tvärsöver)
3 msk vetemjöl
3 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
2½ dl kyckling- el. hönsbuljong
3-5 msk lätt crème fraiche
Instruktioner
- Lägg kycklingskivorna i ett durkslag över en skål och strö över mjölet. Skaka durkslaget så att kycklingskivorna täcks helt av mjölet.
- Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna på hög värme. Lägg i hälften av kycklingskivorna och bryn runtom i 2-3 min tills gyllene. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Tillsätt ytterligare 1 msk olja och bryn resten av kycklingen på samma sätt.
- Tillsätt resten av oljan i pannan och fräs lök och vitlök ca 2 min, tills löken börjar mjukna. Skrapa botten av pannan så att smakerna löses upp. Tillsätt paprikapulver och timjan och fräs ca 1 min.
- Tillsätt tomatpuré och buljong och koka upp under omrörning. Sjud ca 5 min. Lägg i kycklingen och koka upp, sänk värmen och rör ner 1 msk crème fraiche åt gången tills allt är väl blandat. Smaka av och servera gärna med risoni eller basmatiris.
Liknande recept
Kommentarer (0)