Kycklinggulasch

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ett lätt och gott recept med kycklingfilé som ger ca 430 kcal/port.

Ingredienser

  • 4 tunt skivade kycklingbröstfiléer (skiva tvärsöver)
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 2½ dl kyckling- el. hönsbuljong
  • 3-5 msk lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingskivorna i ett durkslag över en skål och strö över mjölet. Skaka durkslaget så att kycklingskivorna täcks helt av mjölet.
    2. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna på hög värme. Lägg i hälften av kycklingskivorna och bryn runtom i 2-3 min tills gyllene. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Tillsätt ytterligare 1 msk olja och bryn resten av kycklingen på samma sätt.
    3. Tillsätt resten av oljan i pannan och fräs lök och vitlök ca 2 min, tills löken börjar mjukna. Skrapa botten av pannan så att smakerna löses upp. Tillsätt paprikapulver och timjan och fräs ca 1 min.
    4. Tillsätt tomatpuré och buljong och koka upp under omrörning. Sjud ca 5 min. Lägg i kycklingen och koka upp, sänk värmen och rör ner 1 msk crème fraiche åt gången tills allt är väl blandat. Smaka av och servera gärna med risoni eller basmatiris.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben