Kycklinggumbo

Serverar: 4 portioner

Den här lättlagade kreolska grytan som är kryddad med chili och okra kommer att få dina smaklökar att jubla. 224 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 gröna paprikor
  • 150 g okra
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 tomater
  • 500 g kokt kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • Nymald svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och sellerin. Skölj, ansa och tärna paprikorna fint. Ansa och skiva okran. Kärna ur och hacka chilin. Tärna tomaterna och kycklingfiléerna.
    2. Lägg löken, sellerin, paprikan och okran i en stor tjockbottnad kastrull. Pressa ner vitlöken. Tillsätt 3 msk kycklingbuljong och fräs 3-4 minuter tills löken är mjuk.
    3. Tillsätt kycklingen, krossade tomater, chili och färska tomater tillsammans med svartpeppar och paprikapulver. Häll i resten av buljongen och koka upp. Låt sjuda på svag värme 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gumbon med råris eller vitt ris, eller bara en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben