Kycklinggyros

Serverar: 4 portioner

Det här kan vara den ultimata brödrätten. Den passar i alla möjliga sammanhang. Som picknickens höjdpunkt, till lunch eller brunch den där söndagen då kalaset dagen innan gör sig påmind. Ja gyros, är rena medicinen.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 urbenade kycklinglår
  • 8 pitabröd
  • 5-8 dl tzatziki
  • 1 citron i klyftor
  • 150 g blandsallad
  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe oregano
  • 1 röd chili
  • Rivet skal och saft från 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka persilja, oregano och chilifrukten. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Gnid in kycklingen med marinaden, låt ligga i 1-2 timmar i kylen.
    2. Grilla kycklingen på träkolsgrill eller grillpanna, ca 15 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun.
    3. Skär kycklingen i bitar. Servera den med pitabröd, tzatziki, citron och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben