Kycklingpaj med curry och mango chutney

Serverar: 4 portioner

En god fredagsmyspaj med valfri hetta.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2,5 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g grillat eller stekt kycklingkött
  • 125 g tärnad röd paprika
  • 100 g purjolök i ringar
  • 2 tsk curry
  • Smör för stekning
  • Äggstanning
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 1/2 msk het mangochutney
  • 1/2 -1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 1/2 timma innan du trycker ut det i en pajform, ca 27 cm i diameter. Förgrädda i 200 grader ca. 10-12 minuter.
    2. Fyllning: Tärna eller riv kycklingköttet i bitar Skär paprikan i bitar och purjolöken i skivor. Bryn i en stekpanna i lite olja. Tillsätt curryn mot slutet och låt bryna med en kort stund.
    3. Lägg det tärnade kycklingköttet i det förgräddade pajskalet och paprika/purjolöken ovanpå.
    4. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll över fyllningen.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter. Passa så den inte övergräddas eftersom äggstanningen då spricker och vattnar sig.
    6. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben