Kycklingquesadillas med taco-smak
Perfekt lunchrätt/smårätt/bufférätt, eller varför inte att komplettera med vid sidan av en soppa?
Ingredienser
8 tortillabröd, fullkorn
350 gram strimlade, stekta kycklingfiléer
1 rödlök
1 röd paprika
1 påse taco-kryddmix eller fajita-kryddmix
1 dl vatten
lite riven ost
Instruktioner
- Strimla kycklingfiléerna och paprikan och skär sedan löken i tunna ringar. Fräs allt i en stekpanna, tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt kryddmix och vatten, och låt sedan puttra ihop under några minuter. Ta ett tortillabröd, fördela ett lager av kycklingröran ovanpå, strö över lite ost (viktigast i kanterna för att få bröden att fästa samman). Lägg en till tortilla ovanpå. Nu har du gjort en quesadilla.
- Värm quesadillan i en torr stekpanna på hög värme, ungefär 1 minut på varje sida, för att få en krispig yta. Lägg sedan quesadillan på ett fat och skär den med vass kniv i 4 "tårtbitar".
- Servera som förrätt, lunchrätt, bufférätt eller som ett komplement till exempelvis soppa. Ett garanterat uppskattat recept!
Liknande recept
Kommentarer (0)