Kyckling/räk/lax-soppa med ingefära

Serverar: 10 portioner

En otroligt god och lättlagad buljong/tomat-soppa med antingen kycklig, lax eller räkor. Basen kan göras för sig och så kan alla gäster få det de önskar; kycklingsoppa, räksoppa eller laxsoppa. Ingefäran ger lite extra sting och härlig smak.

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 förpackning passerade tomater (ca 400 g)
  • 1 grillad kyckling (eller 2-3 lax filéer eller räkor)
  • 4 portioner fjärilsmakaroner eller bulgur
  • 1 purjulök
  • Ev. 1 -2 klyftor vitlök
  • 1 ingefära (ca 5 cm)
  • 1 ask körsbärstomater
  • Mozzarellaost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna så att dessa löses upp. Koka under tiden pastan eller bulguren.
    2. Rensa kycklingen, skär purjolöken i små bitar och finhacka ingefäran. Blanda de passerade tomaterna i buljongen, tillsätt purjolöken, ingefäran och ev vitlök, låt koka ca 30 min.
    3. Tillsätt kycklingen och låt koka ytterligare 5 min så att kycklingen blir varm. Skär tomaterna på mitten och släpp ned dessa i soppan. Tillsätt pasta/bulgur. Peppra och krydda efter egen smak. Skär mozzarellan i små bitar och lägg dessa i soppan strax innan servering.
    4. Servera med en liten grönsallad eller ett gott bröd.
    5. Det går även bra att byta ut kycklingen mot lax eller räkor.

    Kommentarer (1)

    rubus 20 mars 2009

    Mycket god soppa jag gjorde den med lax och det smakade mycket bra, så det blir att jag gör den fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben