Kyck­ling­wok med cashewnöt­ter

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbgjord rätt där du kan variera grönsakerna efter tillgång.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 5 salladslökar
  • 1 broccoli, (250 g)
  • 1 liten squash
  • 2 msk olja
  • 1 påse cashewnötter, (80 g)
  • 1 dl ljus eller japansk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1-2 röda spanska pepparfrukter
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfilén tunt. Skär salladslöken i bitar, dela broccolin i små buketter. Kärna ur squashen och skär den i bitar.
    2. Hetta upp wok eller stor gryta med olja. Woka kycklingen ca 3 minuter i riktigt het panna tillsätt nötterna mot slutet.
    3. Tillsätt lök, broccoli, squash, soja, farinsocker och peppar. Woka runt ytterligare några minuter. Smaka av. Skiva pepparfrukten tunt och garnera med den.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben