Kylikke temppo

Det här är ett lite sött finskt rågbröd som gräddas i 3 timmar på ganska låg temperatur. Brödet smakar bäst efter ett par dagar.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 7 ½ dl ljummet vatten
  • 2 ½ dl brödsirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 18 dl grovt rågmjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda jästen med lite ljummet vatten i en bunke.
    2. Tillsätt sedan ingredienserna i nämnd ordning. Rör ihop degen och låt jäsa i 6 timmar.
    3. Lägg degen direkt i smorda formar. Grädda i 150º i 3 timmar.
    4. Linda in bröden noggrant i en handduk och låt det kallna.

    Kommentarer (1)

    SusannePajulampi 12 januari 2011

    Gott blev det!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben