L.A.-burgare

Serverar: 4 portioner

Dom här ska jag prova grilla när jag tar mig ut till stugan. Låter jättegott.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • ½ lök, riven
  • ½ msk fänkål, lätt rostad och krossad
  • 40 g färska vita brödsmulor
  • 1 ägg, lätt vispat
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering
  • Hamburgerbröd
  • Ruccolablad
  • Stekt röd paprika
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Ev. pommes frites
  • Instruktioner

    1. Lägg köttfärsen, löken, fänkålen, brödsmulorna, ägget och persiljan i en stor skål. Krydda ordentligt med havssalt och nymalen svartpeppar. Blanda ihop allting ordentligt med händerna.
    2. Forma blandningen till fyra biffar, täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
    3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Lägg i biffarna och stek i 4-5 minuter på vardera sidan tills de är genomstekta. Eller grilla biffarna på grillen, pensla dom då med lite olja.
    4. Servera biffarna i hamburgerbröd och lägg ruccolablad, stekt paprika och några skivor rödlök ovanpå.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben