½ kg oxgrytbitar av t.ex. ytterlår eller fransyska, småskurna c:a 1,5 x 1,5 cm
1 kg potatis, skalad vikt
8 hg gul lök, skalad vikt
Salt
Peppar
4 lagerblad
½ l oxbuljong
Instruktioner
Blanchera grytbitarna någon minut och skölj dem väl i kallt vatten.
Lägg smör i en järngryta och varva tjockt (¾ cm) skivad potatis och kött i grytan. Salta, peppra och lägg lagerblad mellan lagren.
Slå kokande buljong över och skaka om grytan lite lätt så att buljongen kommer till överallt. Möjligtvis kan det behövas lite mer vätska, då är det bara att späda med mer kokande buljong.
Låt småputtra tills köttet är mört, c:a en timme. Känn på köttet så att det är mört.
Servera med inlagda rödbetor, en god sallad och ett friskt öl.