Läckergömmor

Serverar: 9 portioner

Röran kan stå klar i kylen, du behöver bara fylla bakverken strax innan de ska serveras.

Ingredienser

  • 3 plattor djupfryst smördeg
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 burk Dillsill á 265 g
  • 1/2 äpple
  • 2 små kokta kalla potatisar
  • 1/2 rödlök
  • 3 hårdkokta ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 3 hårdkokta ägg
  • 50 g svart kaviar, jag tar Kalix löjrom istället
  • Röda och gula cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Skär varje platta i tre lika stora bitar. Lägg dem på bakpappersklädd bakplåt. Nagga dem med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
    3. Rör samman gräddfilen med majonnäs. Låt sillen rinna av. Tärna den sedan ganska fint. Skär potatisen i fina tärningar. Skala och kärna ur äpplet. Tärna det fint. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Rör ner allt i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ röran kallt.
    4. Skär av ett lock på varje smördegskaka. Tryck till bottnarna lite så att du kan fylla dem med röran. Garnera med äggskivor, svart kaviar/löjrom och dill. Skär tomaterna i mindre bitar och strö dem runtom läckergömmorna tillsammans med lite hackad dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben