Lätt kladdkaka med choklad och kokosglasyr

Serverar: 12 portioner

Går snabbt att vispa ihop, smakar gudomligt gott!

Ingredienser

  • ½ msk margarin
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2/3 dl kakao
  • Till glasyr
  • 100 g blockchoklad
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Rör margarin, socker och ägg vitt och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt hälften av mjölken. Vispa. Blanda de torra ingredienserna för sig. Vispa samman med äggblandningen. Häll i resten av mjölken och rör tills smeten är jämn. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
    2. Grädda kakan i 30–40 min i 150°. Ta sedan ut kakan och bryt över choklad bitar och ställ tillbaka kakan i 1 min i ugnen för att chokladen ska smälta. Bred försiktigt ut chokladen med en smörkniv och strö över kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben