Lättgjorda kakor i formar

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Små, möra kakor med mandelmassa i mitten.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 50 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Rör ägg, socker och smör till en luftig smet. Blanda i vetemjöl och bakpulver och arbeta samman till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut varje deg till en längd. Dela varje längd i mindre bitar och lägg i småbrödsformar. Gör en fördjupning i mitten av varje kaka. Riv mandelmassan och blanda ihop med smöret till en slät massa. Fördela fyllningen i fördjupningarna i kakorna. Grädda kakorna i ca 12 minuter i 175 graders värme.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (5)

    lilltimbe 1 maj 2011

    åhh detta recept måste jag prova snart :) De låter enkelt och gott :)

    anncar4ac 6 maj 2011

    Jättegoda, snabbgjorda smälte i munnen. Dessa skall jag göra fler gånger.

    Sofia23 6 februari 2012

    Helt otroligt goda och saftiga!

    nanda2 20 september 2012

    Presis bakat dem ska strax smaka:-)smaka kan man frysa dem?

    mafia 21 september 2012

    Naturligtvis går de bra att frysa

    Relaterade Artiklar

    Bröd
    Även i Sverige börjar det bli allt vanligare med bröd till maten. Men...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben