Lättlagad och god efterrätt under marängtäcke

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

En lättlagad men mycket god efterrätt!

Ingredienser

  • 200 g våffelkex , tjinuski eller chokladsmak ( t ex Cloetta minirutor)
  • knappt 1 liter vaniljglass i skivor
  • 200 g frusna hallon
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt strösockret. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter. Sätt ca 1.5-2 cm tjocka skivor av vaniljglass ovanpå. De frusna hallonen strös över och till sist hälls marängen över alltihop. Efterrätten skall vara ca 1-2 minuter i ugnen i 250 grader, eller tills marängen blir litet brun. Avnjuts genast!

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (2)

    cittaprazama 9 augusti 2012

    vad är kinuskikex?

    Tinjep 9 augusti 2012

    Jag brukar använda våffelkex med kinuskismak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben