Laggbullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt och snabbt på spisen. Gräddas i plättlagg. Kan även severas med sylt och grädde. Många barns favorit!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • Ev lite strösocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk. Smörj en plättlagg och värm den. Häll i lite smet och grädda bullarna på svag värme. Vänd dem när de är gyllenbruna. Smörj mellan varje. Vänd gärna bullarna i lite strösocker. Serveras ljumma.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben