Lågkalorikladdkaka

Serverar: 8 portioner

En läckerbit helt i klass med andra kaloririka chokladkakor. Grädda kakan minst 5 timmar före servering.

Ingredienser

  • 1/2 +2 msk margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk 3 %
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Smörj med 1/2 msk och bröa en rund kakform med löstagbar kant. Vispa 2 msk margarin och socker pösigt och rör ner ägget. Rör ner hälften av mjölken samt mjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker och kakao, i äggsmeten. Tillsätt resten av mjölken och rör till en jämn smet. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter. Den ska vara kladdig i mitten när den tas ur ugnen. Servera ev med en klick vispad mellangrädde.

    Kommentarer (4)

    mandiimazy 2 september 2009

    hur många kalorier innehåller den då?

    Niwin 12 december 2009

    Undrar också hur många kalorier det är i o.O

    JessicaJensen 12 maj 2010

    undrar oxå om kalorierna:)

    Lee 28 februari 2011

    Oj oj, det är så länge sen jag la in detta recept så jag vet knappt hur kakan smakar eller hur många kalorier den består av. Är det någon som gjort den på sistone?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben