Lakrismousse

Serverar: 4 portioner

För oss som gillar lakris

Ingredienser

  • 2 cm lakritsstång
  • 1/2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 1/2 msk maizena
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Häll vattnet i en kastrull och smält lakritsstången i det vattnet. Svag värme rekomenderas.
    2. Vispa äggulor och socker tills det är vitt och pösigt i en annan kastrull.
    3. Rör ner den smälta lakritsen tillsammans med maizenan i sockerblandningen. Koka upp under omrörning.
    4. Låt blandningen svalna under omrörning och vispa sedan grädden försiktigt och häll ned den i blandningen.
    5. Vispa nu äggvitorna till hårt skum och vänd ned den i blandningen.
    6. Häll moussen i portionsskålar och låt stelna i kylskåp,
    7. Servera gärna med riven lakrits och vaniljglass.

    Kommentarer (3)

    Bagarbabe 5 oktober 2008

    Hej! Verkar som ett bra recept det här. Hur blir moussen efter en tid i kylskåp? Sätter den sig lite och blir lite mer fast? Är det stark lakrits-smak, eller kan man tillsätta mer?

    Roosen1989 19 juli 2011

    låter som något min sambo skulle älska, vad för typ av lakrisstång använder du? tack på förhand / caroline

    RyanOreily 9 augusti 2012

    Fungerar den bra i tex tårtor och sånt? Och vad för lakritsstång ska man ha?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben