Lakrits-Knäckebröd

Serverar: 4 portioner

Knaprigt knäckebröd med rågmjöl och en annorlunda smaksättning, nämligen lakrits..Pröva, du kommer att gilla det.

Ingredienser

  • 2½ dl kall lättmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 msk raps- eller solrosolja
  • 10 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk lakritsgranulat
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut mjölk, honung, olja, jäst, salt och lakritsgranulat i en bunke. Arbeta in rågmjöl och sedan vetemjöl lite i taget.
    2. Lägg degen i en plastpåse och lägg in den i kylen 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Dela upp degen i 4 lika stora bitar, pudra över lite grovt rågmjöl och kavla ut till plåtstora rektangulära kakor.
    5. Lägg kakorna på en lätt mjölad plåt eller på bakplåtspapper och nagga med en gaffel. (Strö eventuellt över lite extra lakritsgranulat.)
    6. Grädda kakorna i 5-7 minuter eller tills de börjar få färg i kanterna. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben