Knaprigt knäckebröd med rågmjöl och en annorlunda smaksättning, nämligen lakrits..Pröva, du kommer att gilla det.
Ingredienser
2½ dl kall lättmjölk
1 msk honung
1 msk raps- eller solrosolja
10 g jäst
½ tsk salt
2 tsk lakritsgranulat
2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
Instruktioner
- Rör ut mjölk, honung, olja, jäst, salt och lakritsgranulat i en bunke. Arbeta in rågmjöl och sedan vetemjöl lite i taget.
- Lägg degen i en plastpåse och lägg in den i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela upp degen i 4 lika stora bitar, pudra över lite grovt rågmjöl och kavla ut till plåtstora rektangulära kakor.
- Lägg kakorna på en lätt mjölad plåt eller på bakplåtspapper och nagga med en gaffel. (Strö eventuellt över lite extra lakritsgranulat.)
- Grädda kakorna i 5-7 minuter eller tills de börjar få färg i kanterna. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk.
Kommentarer (0)