Lakritscupcakes

Serverar: 12 portioner

Saftiga cupcakes med läcker frosting.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2-3 tsk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulver
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • Frosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk lakritsgranulat eller 3 tsk lakritspulver
  • 100 g philadelphiaost
  • Garneringsförslag
  • Lakritsströssel
  • Lakritsgranulat
  • Sockerblommor
  • Färska bär
  • Lakritsgodis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och lakritsgranulat fluffigt. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner det i äggsmeten. Blanda och sikta i bakpulver och vetemjöl.
    3. Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt, låt det stå i formarna 5 minuter. Grädda i 15-16 minuter. Ta ut muffinsen ur muffinsplåten. Låt de svalna på galler.
    4. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med valfri garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LenaBE1 16 april 2013

    Jättegoda cupcakes om man som jag gillar lakrits. Jag hade både lakritsgranulat och lakritspulver i muffinssmeten, jag tog 2 tsk av varje sort. Lakritsgranulaten ger ju ingen smak, bara eftersmak. Receptet hittade jag i tidningen hembakat och det är exakt samma som ditt recept. Kul med lite annorlunda cupcakes som dessa! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben