Serverar: 40-50 portioner
Fransk nougat med lite smak av lakrits och toppad med smält choklad.
Ingredienser
100 g glykos
75 g vatten
200 g socker
45 g äggvita
175 g honung
1 ½ tsk kanel
½ msk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulver
75 g skalad och grovhackad mandel
75 g skalade hasselnötter
75 g torkade tranbär
1 ½ msk maizena
1 ½ msk florsocker
200 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp glykos, vatten och socker på 158 grader.
Värm nötter och bär på en plåt i ugnen i ett par minuter, ca 3-5
Värm undertiden äggvitan och honungen till 50 grader och vispa sedan blandningen med elvisp till maräng. Häll den varma sockerlagen över marängen, samtidigt som du vispar. Vänd i kanel och lakrits.
- Vänd ner de varma nötterna i marängen. Pudra en silikonbakmatta med maizena och florsocker, häll upp massan på mattan, vik ihop mattan och kavla ut. Vik ett par gånger och kavla tills massan känns seg. Dra av mattan på översidan. Låt nougaten svalna.
- Pudra den över sidan med maizena och florsocker. Låt stå över natten på torrt ställe och stelna. Skär upp bitar när nougaten stelnat.
Smält chokladen i vattenbad och doppa konfekten i chokladen. Låt stelna.
Kommentarer (0)