Lakritsmontelimar

Serverar: 40-50 portioner

Fransk nougat med lite smak av lakrits och toppad med smält choklad.

Ingredienser

  • 100 g glykos
  • 75 g vatten
  • 200 g socker
  • 45 g äggvita
  • 175 g honung
  • 1 ½ tsk kanel
  • ½ msk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulver
  • 75 g skalad och grovhackad mandel
  • 75 g skalade hasselnötter
  • 75 g torkade tranbär
  • 1 ½ msk maizena
  • 1 ½ msk florsocker
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp glykos, vatten och socker på 158 grader. Värm nötter och bär på en plåt i ugnen i ett par minuter, ca 3-5 Värm undertiden äggvitan och honungen till 50 grader och vispa sedan blandningen med elvisp till maräng. Häll den varma sockerlagen över marängen, samtidigt som du vispar. Vänd i kanel och lakrits.
    2. Vänd ner de varma nötterna i marängen. Pudra en silikonbakmatta med maizena och florsocker, häll upp massan på mattan, vik ihop mattan och kavla ut. Vik ett par gånger och kavla tills massan känns seg. Dra av mattan på översidan. Låt nougaten svalna.
    3. Pudra den över sidan med maizena och florsocker. Låt stå över natten på torrt ställe och stelna. Skär upp bitar när nougaten stelnat. Smält chokladen i vattenbad och doppa konfekten i chokladen. Låt stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben