Lakritsskorpor

Serverar: 50 portioner

Knapriga skorpor med härlig smak av choklad, lakrits och mandel. Lakritskolan rinner ut lite under gräddningen, men stelnar igen när längderna har svalnat.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk lakritsgranulat eller lakritspulver
  • 125 g mörk choklad, 64-70%
  • 4 Kick lakritskola á ca 19g
  • 2 dl sötmandel
  • 1 äggvita till pensling
  • 2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda smör, socker, ägg, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och lakritsgranulat eller lakritspulver i en bunke. Hacka chokladen och arbeta in den i degen. Skär kolan i små bitar, hacka mandeln mycket grovt och blanda ner alltsammans i degen.
    3. Dela degen i 3 bitar och rulla ut dem till plåtlånga längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med äggvita och strö över råsocker.
    4. Grädda längderna mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut plåten och låt längderna svalna i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
    5. Skär längderna i 1-1½ cm tjocka sneda bitar. Lägg skorporna på en plåt eller på ett galler med snittytan uppåt och låt dem torka i ugnen 10 minuter.
    6. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen i ytterligare 10 minuter. Låt kallna. Förvara sedan skorporna i en burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben