Lakritsyoghurt med ingefärsblåbär

Serverar: 4 portioner

Härlig kombination av lakrits och ingefära i denna smarriga yoghurt med blåbär som får lite sting av ingefära. Passar som god helgfrukost eller varför inte som en fräsch avslutning på en härlig middag.

Ingredienser

  • 1 dl crème fraiche eller smetana
  • 2 dl turkisk eller rysk yoghurt
  • 2 krm lakritspulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl frysta blåbär
  • 1 bit ingefära, ca 4x4 cm
  • 1 skvätt vatten, max 1 msk
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till yoghurten och fördela i glasen.
    2. Värm 2 dl blåbär, en skvätt vatten och finriven ingefära. Låt puttra på svag värme några minuter så att vattnet kokar bort. Lägg sedan ner de resterande blåbären (1 dl) i kastrullen och fördela sedan över yoghurten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben