Lakto-ovo-vegetariska smörgåstårte-mackor
Gott såhär i sommarvärmen.
Om man inte kan få tag på Astrid och apornas sk*nka kan annan vegetarisk korv med liknande smak användas.
Ingredienser
12 st skivor vitt bröd
150 g naturell mjukost
4 msk majonnäs
150 g fetaost
4 st körsbärstomater
3 st hårdkokta ägg
4 st skivor ost av valfri sort
4-6 st skivor Astrid och apornas sk*inka (skivad)
Gurka för garnering
Instruktioner
- Mixa först mjukost och majonnäs till en bas för rörorna, fördela basen i 3 skålar.
- Hacka fint eller mixa sedan först fetaost och rör ner den i första skålen, sedan lägger du till ägg i den andra skålen och tomater i den tredje skålen. På så vis skapar du 3 röror.
- Ta en brödskiva, lägg på röra nummer 1 och en skiva sk*nka,
lägg på ännu en skiva där du brer ut röra nummer 2 och en skiva ost (om man vill kan man lägga på ännu en skiva sk*nka), lägg sedan på tredje brödskivan och på den brer du röra nummer 3 och garnerar med gurka. Man kan även garnera med citron och dill för en mer frisk smak. Upprepa detta tills du har 4 mackor.
- Ställ in dessa i kylskåpet några timmar innan dom ska ätas.
Kommentarer (0)