Lakto-ovo-vegetariska smörgåstårte-mackor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott såhär i sommarvärmen. Om man inte kan få tag på Astrid och apornas sk*nka kan annan vegetarisk korv med liknande smak användas.

Ingredienser

  • 12 st skivor vitt bröd
  • 150 g naturell mjukost
  • 4 msk majonnäs
  • 150 g fetaost
  • 4 st körsbärstomater
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 4 st skivor ost av valfri sort
  • 4-6 st skivor Astrid och apornas sk*inka (skivad)
  • Gurka för garnering
  • Instruktioner

    1. Mixa först mjukost och majonnäs till en bas för rörorna, fördela basen i 3 skålar.
    2. Hacka fint eller mixa sedan först fetaost och rör ner den i första skålen, sedan lägger du till ägg i den andra skålen och tomater i den tredje skålen. På så vis skapar du 3 röror.
    3. Ta en brödskiva, lägg på röra nummer 1 och en skiva sk*nka, lägg på ännu en skiva där du brer ut röra nummer 2 och en skiva ost (om man vill kan man lägga på ännu en skiva sk*nka), lägg sedan på tredje brödskivan och på den brer du röra nummer 3 och garnerar med gurka. Man kan även garnera med citron och dill för en mer frisk smak. Upprepa detta tills du har 4 mackor.
    4. Ställ in dessa i kylskåpet några timmar innan dom ska ätas.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben