En god variant med lite sting i.
Ingredienser
1 hackad lök
2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs
1 dl passerade tomater
2 msk oregano
1 finhackad röd chili
1-2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
Salt
Peppar
1 dl vatten
1 uppvispat ägg
1 förpackning smördeg
Instruktioner
- Bryn löken och färsen med kryddorna, sedan när det fått färg ha i allt övrigt och låt puttra i ca 20 minuter tills vätskan nästan kokat bort (får inte vara vattnig).
- Bred ut smördegsplattorna på bakplåtspapper och lägg på fyllningen (den skall vara kall) tryck till kanterna och pensla med uppvispat ägg. Sätt in i ugnen, 225 º, ca 10 min eller tills de fått lite färg.
- Lycka till.
Kommentarer (2)
hej nu ska du få betyg för kanon goda piroger tack för receptet
Hej Ser gott ut men behöver förtydligande så här kommer mina frågor: 1. En förpackning smördeg betyder alltså små fyrkantiga plattor, inte en rulle smördeg om jag har tolkat det rätt? Jag har haft svårigheter att peta isär små fyrkantiga plattor, skulle hellre skära smördegsrullen i egna fyrkanter. Borde väl fungera här? 2. Tryck till kanterna - så att det blir rektangulära knyten? Verkar vara det på bilden. 3. Serverar 2-4 portioner - men om man vill ha dem på ett buffébord blir det väl en hel del knyten av 500g köttfärs? Hur många? 4. Kan man ha i lite smaksatt färskost eller fetaost i fyllningen, det borde ge mera smak? Tack på förhand. Helen