Lammlasagne

Äntligen...en så god kombination! Smakfull lasagne med smak av getost och rosmarin.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla smör & rapsolja oliv
  • 2 dl rödvin
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad färsk rosmarin eller 2 tsk torkad
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 9 lasagneplattor
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet
  • getost, honung, rosmarin
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skala och skär morot, lök och selleri i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin, skala och skiva vitlöken tunt. Fräs grönsakerna på svag värme i smör & rapsolja 2-3 min, rör om då och då.
    3. Bryn färsen och tillsätt rödvinet. Låt koka några min. Tillsätt de frästa grönsakerna, tomater, tomatpuré, rosmarin och lagerblad. Sjud på svag värme i minst 20 min. Smaka av med salt och peppar.
    4. Sätt ugnen på 200°. Lägg 1/3 av crème fraichen i botten på en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och ost i formen. Avsluta med crème fraiche och riven ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
    5. Servera gärna med en tomatsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben