Lammpaj

Serverar: 4 portioner

Ett annorlunda och gott sätt att äta lamm på.

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllningen
  • 400 g lammstek
  • 250 g svamp
  • 1 liten lök
  • 100 g gröna bönor
  • 150 g fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Äggstanningen
  • 3 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i klickar och arbeta in i mjölet. Tillsätt vattnet och rosmarinet och arbeta ihop till en formbar deg. Tryck ut den i en pajform och lägg svalt ca en halvtimme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär lammköttet i ganska små bitar. Hacka löken. Stek kött och lök tillsammans. Salta och peppra. Ta ur pannan och stek svampen. Jag använde trattkantareller, men champinjoner funkar säkert också bra. Blanda svampen med kött och lök. Vispa samman äggstanningen i en skål Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta ut ur ugnen. Sprid ut bönorna, djupfryst går bra, på bottnen. Häll över kött/lök/svampblandningen. Smula fetaosten överst och häll sedan över äggstanningen.
    3. Grädda 30-35 minuter, mitt i ugnen.
    4. En sallad är god till, och ett glas rosé.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben