Lammpasta

Serverar: 4 portioner

En enkel pastarätt med lammfärs och de klassiska lammkryddorna vitlök och rosmarin...smakar mycket bra.

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 400 g mager lammfärs
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 st spansk peppar, urkärnad finhackad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2½ dl vatten
  • 2 st tomater, grovtärnade
  • 250 g haricots verts
  • Servering
  • Grovriven parmesanost
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. .Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
    2. Hetta upp en stekpanna och fräs lammfärsen smulig i olivolja. Krydda med salt, peppar, vitlök och rosmarin.
    3. Tillsätt spansk peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten och låt koka 5 min.
    4. Rör ner tomater och haricots verts och koka ytterligare 2 min.
    5. Blanda den nykokta pastan med lammfärssåsen.
    6. Servera med grovriven parmesanost och lite rosmarin.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben