Lammratatouillegryta

Serverar: 8 portioner

Lamm och grönsaker blir så gott och smakfullt...

Ingredienser

  • 1 kg urbenad lammstek
  • 4 gula lökar
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 4 paprikor i olika färger
  • 2 aubergine, ca 600 g
  • 8 tomater
  • Smör
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano eller basilika
  • 3 köttbuljongstärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar.
    2. Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsakerna i bitar.
    3. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs lök och paprika.
    4. Lägg ner alla grönsakerna i grytan. Tillsätt tomatpuré, oregano, buljongtärning och grädde.
    5. Låt grytan koka på svag värme ca 30 min. Garnera med färska örtkryddor.
    6. Servera med kokta stora vita bönor eller potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben