Lammtagine

Serverar: 4 portioner

Tagine är en nordafrikansk kyckling- eller köttgryta som fått sitt namn av kärlet den lagas i. Köttet kokas i en härlig sås med saffran, paprika, ingefära och citronskal. 500 kalorier per portion

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av lammkött
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2-3 dl vatten
  • ½ paket saffran, 0,25 g
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 3/4 dl russin
  • Flagad mandel
  • Tillbehör
  • 3 dl couscous
  • Citronklyftor
  • 200 g vindruvor
  • 150 g sallad
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i olja en en gryta, hälften åt gången. Salta och peppra. hacka all lök och låt den fräsa med någon minut. Rör i buljongtärning, vatten, saffran, paprikapulver och ingefära. Koka i 25-30 minuter. Strö på citronskal, russin och flagad mandel.
    2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Servera grytan med couscous, citronklyftor, vindruvor och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben