Tagine är en nordafrikansk kyckling- eller köttgryta som fått sitt namn av kärlet den lagas i.
Köttet kokas i en härlig sås med saffran, paprika, ingefära och citronskal.
500 kalorier per portion
Ingredienser
400 g grytbitar av lammkött
1 msk olja
Salt
Peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2-3 dl vatten
½ paket saffran, 0,25 g
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
Finrivet skal från 1 citron
3/4 dl russin
Flagad mandel
Tillbehör
3 dl couscous
Citronklyftor
200 g vindruvor
150 g sallad
Instruktioner
- Stek köttet i olja en en gryta, hälften åt gången. Salta och peppra. hacka all lök och låt den fräsa med någon minut.
Rör i buljongtärning, vatten, saffran, paprikapulver och ingefära. Koka i 25-30 minuter.
Strö på citronskal, russin och flagad mandel.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Servera grytan med couscous, citronklyftor, vindruvor och sallad.
Kommentarer (0)