Långfilskaka

Denna kaka smakar frisk och syrlig och påminner om tysk "Käsekuchen".

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 5-7 msk mannagryn
  • Saft av 1-2 citroner
  • 1 l långfil
  • (125 g smör)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Botten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Klicka smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten.
    3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Börja med socker och ägg, fortsätt med mannagryn, citronsaft, ev. smör och rör till sist ner långfilen. Det ska bli en slät massa som du sedan häller på botten.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-60 min tills kakan är gyllen gul och fast. Låt kakan svalna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben