Långgås

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Det är bekvämt att göra en "långsmörgås" och sedan skära den i mindre snittar. Kan även serveras som förrätt till en middag.

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd
  • 1 burk (185 g) champinjonkräm
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 100 g bayonneskinka
  • 100 g cheddar eller herrgårdsost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Rör ut champinjonkrämen med grädden och chilisåsen. Bred blandningen på brödskivorna.
    3. Ansa, skiva och fräs svampen i lite matfett.
    4. Skär skinkan i fina strimlor. Fördela dem och svampen på smörgåslängderna. Strö på riven ost.
    5. Gratinera tills längderna får vacker färg, 5-7 minuter.
    6. Skär varje längd i 6 bitar, men lägg ihop dem så att de ser hela ut igen vid serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben