Det är bekvämt att göra en "långsmörgås" och sedan skära den i mindre snittar. Kan även serveras som förrätt till en middag.
Ingredienser
2 skivor landgångsbröd
1 burk (185 g) champinjonkräm
2 msk vispgrädde
2 msk chilisås
100 g färska champinjoner
1 msk smör
100 g bayonneskinka
100 g cheddar eller herrgårdsost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Rör ut champinjonkrämen med grädden och chilisåsen. Bred blandningen på brödskivorna.
- Ansa, skiva och fräs svampen i lite matfett.
- Skär skinkan i fina strimlor. Fördela dem och svampen på smörgåslängderna. Strö på riven ost.
- Gratinera tills längderna får vacker färg, 5-7 minuter.
- Skär varje längd i 6 bitar, men lägg ihop dem så att de ser hela ut igen vid serveringen.
Kommentarer (0)