Langosvåffla

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Tycker man om Langos, ja då kommer man att älska dessa salta våfflor. Jag köper alltid ett stort paket våfflor och till middag för 2 personer eller förrätt för 4 personer så använder jag 3 1/2 dl våffelmix, 3 1/2 dl vatten och 100 g smör.

Ingredienser

  • 1 förpackning Ekströms Frasvåfflor 420 g
  • 100 g smör
  • 3 1/2 dl vatten
  • 500 g räkor oskalade eller 300 g skalade räkor
  • 3 dl gräddfil
  • 150 g smör
  • 1 stor Solo vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2-1 tsk flingsalt
  • 100 g röd caviar
  • 1 liten rödlök
  • Instruktioner

    Tina och skala räkor om frysta. Blanda smör med riven Solo vitlök, citronsaft och flingsalt Finhacka rödlök Blanda våffelmix enligt förpackning. När våfflorna är gräddade så brer man över vitlökssmöret och lägger på resten av ingredienserna.

    Kommentarer (7)

    karin308 21 april 2012

    Låter verkligen jättegott!!

    mumsan 23 april 2012

    Mums!

    Petra2002 15 juli 2012

    Hur goda som helst! Vi gjorde lite matigare våfflor och hade dem som middag, blev proppmätta :)

    anki.prahl@lund.se 10 april 2013

    Vad är Solo vitlök? Anpr

    wallst 19 april 2013

    Solo vitlök är små hela vitlökar (inga klyftor). Smakar som vanlig vitlök så det funkar naturligtvis lika bra.

    matskoj 27 mars 2015

    Tack för ett kanonrecept! Det smakade verkligen som langos, som man tyvärr inte får tag på så ofta. Men nu kan jag göra det själv, när man känner sig sugen. ;-)

    wallst 27 mars 2015

    Vad kul, ja vi äter det ganska ofta och ibland spar vi lite plats i magen för en efterrättsvåffla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben