Lantkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En mjuk kaka där du kan variera den torkade frukten efter eget tycke och smak.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl hackad, torkad frukt, t ex aprikoser, tranbär el. annan torkad frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med hål i mitten, ca 1½ l. Rör smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget. Rör ner matlagningsyoghurt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och frukt. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
    2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben