Lantpaté

Serverar: 10 portioner

Ingredienser

  • 600 g fläsk- eller blandfärs
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g champinjoner
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk dragon
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk vitlökssalt eller vanligt salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • ev 2 msk portvin eller konjak
  • Instruktioner

    Lägg ströbrödet i grädden att svälla i ca 10 minuter. Finhacka lök och svamp. Fräs lök och svamp i matfett tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Blanda alla ingredienserna väl och arbeta färsen smidig.Bred ut färsen i en välsmord form, ca 1 1/2 l. Lägg gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Täck formen med folie. Grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter. Låt patén svalna något innan den stjälps upp och får kallna. Servera med små gurkor, gelé och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben