Detta lagade ofta min mormor. Hon använde kalvkött eller grytbitar av fläsk.
I detta recept använder jag fläskkött.
Ingredienser
800 g grytbitar av fläsk
6 morötter
1 stor gul lök
1,5 kg potatis
2 buljongtärningar (kalv)
1,5 l vatten
Salt
Peppar
Persilja
Instruktioner
- Dela köttet i småbitar, ca 3x3 cm.
- Koka under tiden upp vattnet med buljongtärningarna. Koka köttet i ca 45-50 minuter.
- Skala under tiden morötterna och potatisen, hacka löken. Skiva morötterna och dela potatisen i bitar.
När köttet har kokat i 45-50 minuter lägger du i morötterna och löken.
- Koka samman detta tills det är mjukt. Lägg nu i potatisen och koka tills potatisen är mjuk.
Konsistensen skall vara tjock, men ej som gröt.
- Salta och peppra efter smak. Strö över persilja och servera.
Kommentarer (2)
Blev bjuden på detta av en väninna från Norge för länge sen och så äntligen dyker jag på ett recept! Jättegott! Och enkelt att göra - tusen tack!
Vad roligt att du gillade det :D