Lasagne med mango chutney, öl, kanel och bacon

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Lasagne i nytappning med smak av mango chutney, öl, kanel och bacon.

Ingredienser

  • 280 g bacon
  • 2 msk olivolja
  • 800 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • ½ dl belgisk ale eller vitt vin
  • 500 g krossade tomater med chili
  • 3 buljongtärningar (kött eller ox)
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ tsk pizzakrydda
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 250 g mango chutney
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • Béchamelsås
  • 3 msk flytande margarin
  • 5 tsk idealmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 100 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Strimla/hacka bacon och stek i en stor gryta med olivolja och lägg i den hackade löken på slutet. Tillsätt färs och stek. Pressa ner vitlöksklyftor och häll över öl/vin. Ner med krossade tomater och buljongtärningar. Krydda med tomatpuré, pizzakrydda, kanel, salt, peppar och mango chutney. Ska du låta den koka länge kan du tillsätta lite vatten.
    2. Béchamelsås: Smält margarinet i en annan kastrull, och pudra över mjöl, vispa ihop och slå över mjölk. Riv ner 100 g parmesan och låt det koka upp och krydda. Rör om så att de inte bränns. Dra av från plattan.
    3. Varva lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och béchamelsås i en inoljad djup form. När du kommer till det översta lagret, lägg bara på béchamelsås. Tillaga på 225 grader i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben