Lasagne med mango chutney, öl, kanel och bacon
Lasagne i nytappning med smak av mango chutney, öl, kanel och bacon.
Ingredienser
280 g bacon
2 msk olivolja
800 g blandfärs eller nötfärs
1 stor gul lök
4-5 vitlöksklyftor
½ dl belgisk ale eller vitt vin
500 g krossade tomater med chili
3 buljongtärningar (kött eller ox)
½ dl tomatpuré
½ tsk pizzakrydda
½ tsk kanel
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
250 g mango chutney
250 g färska lasagneplattor
150 g riven ost
Béchamelsås
3 msk flytande margarin
5 tsk idealmjöl
6 dl mjölk
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
100 g parmesanost
Instruktioner
- Strimla/hacka bacon och stek i en stor gryta med olivolja och lägg i den hackade löken på slutet. Tillsätt färs och stek. Pressa ner vitlöksklyftor och häll över öl/vin. Ner med krossade tomater och buljongtärningar. Krydda med tomatpuré, pizzakrydda, kanel, salt, peppar och mango chutney. Ska du låta den koka länge kan du tillsätta lite vatten.
- Béchamelsås:
Smält margarinet i en annan kastrull, och pudra över mjöl, vispa ihop och slå över mjölk. Riv ner 100 g parmesan och låt det koka upp och krydda. Rör om så att de inte bränns. Dra av från plattan.
- Varva lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och béchamelsås i en inoljad djup form. När du kommer till det översta lagret, lägg bara på béchamelsås. Tillaga på 225 grader i 15-20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)