Lasange med kassler och squash

Serverar: 8 portioner

Alltid lika gott med lasagne. Det här är en annorlunda och lättgjord variant med kassler. Vi har gjort en stor sats, för lasagne är perfekt att spara i kylen några dagar eller frysa. Lätt också att värma i mikrovågsugn eller vanlig ugn.

Ingredienser

  • 800 g finstrimlad kassler
  • 2 squash
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk + 1 tsk salt
  • 1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mellanmjölk
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 finhackad röd spansk peppar
  • 20 torkade lasagneplattor
  • 1 dl riven lagrad ost (17 %)
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Riv squashen grovt.
    2. Skär bort fettet på kasslern och finstrimla tunt. Fräs squash och kassler i olja i en stor gryta, pressa över vitlök. Obs! Såsen ska också få plats. Salta och peppra. Blanda ner vetemjöl och tillsätt mjölken. Rör om och låt såsen sjuda några minuter.
    3. Blanda krossade tomater med salt, peppar och chili.
    4. Varva kasslersås och tomatkross med lasagneplattor i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö sist över basilika och riven ost.
    5. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben