Latbröd

Enklare kan det knappast bli: Ingen knådning, bara att röra en lös deg och hälla i smorda formar. Man kan också pensla med vatten och strö över blå vallmofrön innan bröden gräddas. Segt, smakrikt, jättegott att rosta. Blir 2 bröd.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 10 dl vetemjöl
  • 2–3 dl rågsikt
  • 1–2 msk brödkummin
  • Instruktioner

    1. Ugn 275º samt 100º.
    2. Blanda ingredienserna väl i en bunke och låt jäsa övertäckt i 1 timme. Rör om och låt jäsa ytterligare 1 timme.
    3. Häll i 2 smorda brödformar och låt jäsa 20–30 minuter. Ugnsgrädda i 12 minuter, vrid ner till 100° och låt stå 1 timme och 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben