Lavach

Serverar: 20 portioner

Detta bröd äts till allt i mellanöstern. Påminner om våra norrländska av glödkakor. Man kan krydda brödet med en aning fänkål/koriander för ett mer svenskt recept.

Ingredienser

  • 5 dl vatten, eller 2 dl yoghurt eller 3 dl mjölk/vatten
  • 2 msk socker eller sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse torrjäst
  • Vete / lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    Värm vätskan till ca 40 grader Blanda i olja, socker och salt Blanda torrjästen i mjölet. Arbeta ihop degen tills den lossnar från bunken. Slå upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Jäs ca 30 minuter. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut små tunna kakor. Gräddas i stekpannan, svalna på galler.

    Kommentarer (1)

    Tine 20 april 2008

    Jag har gjort ditt recept i dag och blev väldigt nöjd. Det här receptet kommer jag göra många gånger Tack Tine

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben