Lavendelsnittar

Serverar: 30 portioner

Sega kolasnittar får det där lilla extra med lite lavendel. Den perfekta uppdateringen av kafferepsfavoriten!

Ingredienser

  • 2 tsk finhackade färska lavendelblommor
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl socker
  • ½ dl muscovadosocker
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ dl rapsolja
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och lavendel i en bunke. Häll sedan i sirap, olja och smör. Använd händerna för att arbeta ihop till en deg. Häv upp på en mjölad bänk och forma till 3 längder, ungefär 20 cm långa.
    3. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt, platta till längderna en aning. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna i sneda kakor medan de fortfarande är varma.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben