Sega kolasnittar får det där lilla extra med lite lavendel. Den perfekta uppdateringen av kafferepsfavoriten!
Ingredienser
2 tsk finhackade färska lavendelblommor
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl socker
½ dl muscovadosocker
1 msk ljus sirap
½ dl rapsolja
50 g smör, rumsvarmt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och lavendel i en bunke. Häll sedan i sirap, olja och smör. Använd händerna för att arbeta ihop till en deg. Häv upp på en mjölad bänk och forma till 3 längder, ungefär 20 cm långa.
- Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt, platta till längderna en aning. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna i sneda kakor medan de fortfarande är varma.
Kommentarer (0)