Lax à la Skivarp

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En kryddig lax i ugn

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 3 msk fransk senap
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa dill
  • 1 citron
  • 3 krm citronpeppar
  • 3 krm salt
  • 50 g smör
  • Kall fisksås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 hårdkokta ägg, hackade
  • ½ dl fryst dill
  • ½ dl persilja
  • ca ½ tsk salt
  • ca ½ krm peppar
  • ca 1-3 msk majonnäs
  • 1 msk hackad rödlök
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäker form.
    2. Gnid in laxen med salt och citronpeppar och lägg i formen, skinnsidan nedåt. Pressa citronen över laxen. Bred på senap på fisken. Hacka dill och persilja och strö över. Skiva smöret över laxen. In i ugnen i 25-30 minuter.
    3. Servera med kokt potatis och t ex kall fisksås, se recept
    4. Blanda allt till den kalla fisksåsen och låt stå en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mla1 6 mars 2014

    En jättegod laxrätt, och lättlagad dessutom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben