Lax med bacon och sweetchilisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så lätt, så gott, så nyttigt.

Ingredienser

  • 100 -150 g lax ( ca 4 laxfiléer)
  • 10-12 skivor bacon
  • 8 msk sweetchilisås
  • 500 g potatis
  • 500 g blomkål
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronjuice, färskpressad
  • Rivet skal från 2 citroner
  • 3 krm salt
  • 2 krm citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre bitar, även blomkålen i mindre bitar. Koka tillsammans mjuka, häll av vattnet och mosa grovt. Blanda i olivolja, citronsaft och det rivna citronskalet. Smaka av med salt och citronpeppar.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Linda 2-3 baconskivor runt varje laxbit och lägg i ugnsfast form. Tillaga i 15 minuter.
    3. Skeda över sweeetchilisås på laxbitarna och bjud blandmoset och en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Prima 22 februari 2010

    Låter ljuvligt, måste jag testa snart!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben