Lax med fruktsallad och sambalkräm

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

En annorlunda fiskrätt - hettande och mycket god!

Ingredienser

  • 300 gram laxfilé
  • 1 citron
  • 5-6 körsbärstomater
  • 1 avocado
  • 1 apelsin
  • 1 röd paprika
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Till fruktsalladen: Skär 5-6 körsbärstomater i halvor och dela avocadon i bitar och skär apelsinen i klyftor. Blanda med saften av ½ citron och lite peppar.
    2. Till sambalkrämen: Mixa samman 1 röd paprika, 3 msk majonnäs och ½ - 1 tsk sambal oelek beroende på hur het du vill ha den samt en pressad vitlöksklyfta.
    3. Stek laxfiléerna krydda med salt, svartpeppar och lite saft från citronen och servera tillsammans med fruktsalladen och sambalkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben